(4 pers)

  • 50 g Bon Coco kokoscreme
  • 500 g sperziebonen
  • 2 el rijstolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el sambal
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 stengel sereh (citroengras)

Maak de sperziebonen schoon en kook dit in ruim water met zout in 5 minuten beetgaar. Spoel de sperziebonen onder koud stromend water af. Verhit rijstolie in de wok en fruit hierin de ui en de knoflook. Roer de ketjap, sambal en gemberpoeder er doorheen. Snij de sereh in grove stukken en voeg dit toe aan het ui-mengsel, samen met 100ml water en de 50 g Bon Coco kokoscreme. Breng dit geheel al roerend aan de kook en breng het op smaak met wat zout. Schep de sperziebonen door de kruidenmix en verwarm nog ongeveer 3 minuten. Verwijder voor het serveren de stukken sereh uit het gerecht.

Categorie: Warme-gerechten
Voor dit recept gebruikten wij: