(2/3 personen)
200 ml Bon Coco kokosmelk Light
2 el Bon Coco kokosolie
70 gr. rode curry pasta
250 gr eendenborst of kipfilet
1 el vissaus (Blue Elephant)
1 el suiker
Cherrytomaatjes
70 gr ananasblokjes
Verhit 2 eetlepels Bon Coco kokosolie in een pan.
Voeg de Rode curry paste toe en roerbak deze tot er een aroma vrij komt. Zet de pan op laag vuur. Voeg de eendenborst/kipfilet toe en de ananas en cherrytomaatjes en roerbak dit tot het vlees gaar is.
Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Voeg 1 eetlepel vissaus en 1 eetlepel suiker toe en laat sudderen tot het een gewenste dikte heeft.
Deze curry kan worden geserveerd met rijst.
Voor minder pittige curry, voeg slechts de helft van de currypasta in het recept.
Voor een vegetarische rode curry, kan het vlees vervangen worden door tofu en kan er groenten naar keuze worden toegevoegd (bijv. asperges, baby maïs, ...)
Wees voorzichtig bij het toevoegen van vissaus, omdat de curry pasta vrij zout kan zijn.