Kokosmelk is heerlijk verzachtend in deze pittige komkommersalade.

Ingrediënten:
1 eetlepel kokosolie
500 gram geschilde en in dikke plakken gesneden komkommer
Zeezout en versgemalen zwarte peper
2 kleine tomaten, geschild, ontpit en grof gehakt
4 lente-uitjes, in dunne plakjes
2 rode chilipepers (met zaden), in dunne plakjes
1 teentje knoflook, geperst
200ml Bon Coco kokosmelk
1 1/2 theelepel honing
4 gram verse korianderbladeren
1 eetlepel sesamzaad
1 eetlepel vers limoensap


Bereidingswijze:
Verhit kokosolie in een middelgrote pan op matig vuur. Voeg de gesneden komkommer toe. Bak voor ongeveer 1 minuut, totdat de komkommer zacht wordt. Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Voeg tomaten, lente-uitjes, chilipepers en knoflook toe. Bak tot de groenten zacht zijn, 2-3 minuten.

Voeg de kokosmelk en honing toe. Laat het gerecht voor ongeveer 2-3 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn. Roer de korianderbladeren en vers limoensap door het gerecht heen. Garneer met sesamzaden en breng op smaak met zout en peper.

Eet als voorgerecht of serveer indien gewenst met rijst.

Categorie: Koude-gerechten
Voor dit recept gebruikten wij: