Een gemakkelijke kokoscurry waar kokosolie en kokosmelk fantastisch samenwerken voor een heerlijke Oosterse smaak!
1 theelepel Bon Coco kokosolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 eetlepels groene currypasta
400ml Bon Coco kokosmelk
200 gr kipfilet
400 gr gesneden groenten naar keuze (broccoli, bloemkool en wortel zijn erg geschikt)
2 eetlepels sojasaus
1/2 theelepel zout
*optioneel: 1 fijngesnipperde gedroogde rode peper
*optioneel: 1 eetlepel fijngehakte verse basilicumblaadjes
Verhit de kokosolie in de wok op halfhoog vuur. Roerbak hierin de groene currypasta tot een aroma vrijkomt. Bak zachtjes de uien en knoflook, voor ongeveer 2 minuten. Voeg de kokosmelk, sojasaus en zout toe en meng het goed tot een currysaus. Doe hier de kipfilet bij en breng het geheel aan de kook voor ongeveer 5 minuten. Tot slot, voeg de groenten toe en laat de curry op laag vuur sudderen. Maak het gerecht af met de gesnipperde peper en basilicumblaadjes. Serveer met Pandan rijst.