(2 pers)

  • 1 blik biologische Bon Coco kokosmelk (400 ml)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels rijstolie
  • 400 g magere runderlapjes, in blokjes
  • 1/2de  pakje boemboe rendang vlees (100 g)
  • 1/2de  komkommer
  • 50 ml witte-wijnazijn
  • 1 eetlepels suiker
  • 1/2de rode peper, fijngehakt
  • 100 g wortelreepjes
  • 100 g taugé
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 250 gram gele rijst
  • Snufje zout

Fruit de ui 1 minuut in de rijstolie. Voeg het vlees toe en bak dit 1 minuut. Hierna de boemboe en de Bon Coco biologische kokosmelk toevoegen en breng dit geheel al roerend aan de kook. Laat dit geheel 2 uur sudderen met de deksel op de pan en roer het regelmatig door.
Laat het vlees afkoelen en zet dit tot gebruik in de koelkast.

Intussen: schil de komkommer en snij deze in plakjes. Breng in een pannetje de azijn met suiker, de rode peper, een snufje zout en 2 el water zachtjes aan de kook tot de suiker is opgelost, af en toe roeren. Dit geheel iets laten afkoelen.
Meng de komkommerplakjes, wortelreepjes, taugé en bosui en schenk hier het azijnmengsel overheen. Laat dit minimaal 30 minuten staan, daarna is de atjar klaar.

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar en warm de Rendang op.

Categorie: Warme-gerechten
Voor dit recept gebruikten wij: